Το ξενοδοχείοΔιαμονήΣυνεδριακό Κέντρο
Photo AlbumVirtual TourDownload
Η περιοχήΠώς θα φτάσετεΕπικοινωνία
Οικονομικές καταστάσεις

GR

EN

TR

BG

RU
Η περιοχή

Ροδόπη

Ένας ωραίος τόπος…γεμάτος μύθους, ιστορία και παραδόσεις, όπου όλα συναντιούνται… Η επιβλητική οροσειρά της Ροδόπης με τους βιοτόπους της πεδιάδας, ο αρχαίος Θράκας Ιππέας με το βυζαντινό Άη Γιώργη, η Ανατολή με τη Δύση, ο φιλόξενος ταβερνιάρης στην παραλία με το φυσιολάτρη από τη βόρεια Ευρώπη που παρακολουθεί κάθε χρόνο τη μετανάστευση της χουλιαρομύτας. Η Ροδόπη καλοδέχεται και φιλοξενεί ανθρώπους με διαφορετικές γλώσσες και θρησκευτικές παραδόσεις!

Απλός, καθημερινός, ανθρώπινος…ένας περίπατος στην Κομοτηνή μας φέρνει από το Παλιό Ρολόι και το Γενί Τζαμί στα τενεκετζίδικα και από εκεί στα παλιά αρχοντικά: την Τσανάκλειο, την παλιά Πρυτανεία, τη Λέσχη Κομοτηναίων και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Στεκόμαστε σε δυο εντυπωσιακά θρησκευτικά αρχιτεκτονήματα, το Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το ξυλόγλυπτο τέμπλο και τη φορητή εικόνα της Παναγιάς της Οδηγήτριας, εξαίρετο έργο τέχνης του 16ου αιώνα και το όμορφο τέμενος Εσκί Τζαμί, που χτίστηκε το 1608. Ξαναγυρίζουμε στην αγορά με τα παλαιοπωλεία, χρυσοχοεία, μαγαζιά με καβουρμάδες, παστουρμά, σουτζουκ λουκούμ, ταχίνι και αρωματικά χαρμάνια καφέ, κοντά στα παραδοσιακά στραγαλατζίδικα με τους χτιστούς φούρνους που κάνουν το πιο νόστιμο στραγάλι της χώρας.

Πολύμορφος και ζωντανός…εδώ οι ντόπιοι, οι φοιτητές και οι επισκέπτες γίνονται ένα και διασκεδάζουν, απολαμβάνουν την παρέα, τις γεύσεις και τη μουσική. Η Κομοτηνή φημίζεται γι’ αυτό. Μπαράκια, ταβέρνες, ξενυχτάδικα -ρεμπέτικα, έντεχνα, ελληνικά - γίνονται πόλος έλξης όλης της Θράκης.

Πληροφορίες Εκδρομών
Copyright©2011 ARCADIA HOTEL. All rights reserved. Powered by GLOBO Technologies S.A.
Share this site:
Χρήστης: [Είσοδος]